07 d'Abril de 2021

Impulsem l’abordatge de l’al·lèrgia des de la farmàcia

Campanya_Salut_Alergia_Fedefarma

Impulsem l’abordatge de l’al·lèrgia des de la farmàcia comunitària. Per això, us hem proposat una campanya de salut centrada en aquesta, per reforçar el consell farmacèutic en les consultes relacionades. Té l’objectiu d’ajudar el farmacèutic a incidir en la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen al·lèrgies. També busca incrementar el coneixement d’aquestes, la seva prevalença, agents causants habituals i prevenció. La campanya fa especial esment a la rinoconjuntivitis, una de les manifestacions més habituals.

Aquesta acció s’ha impulsat en col·laboració amb laboratorios Théa, sota l’eslògan, Al·lèrgia: a molts símptomes, molts remeis. Amb aquesta campanya, des de fedefarma us hem acostat a les farmàcies adherides al servei un pack que inclou material formatiu, de suport a l’atenció i elements comunicatius. S’ha dissenyat per a la seva aplicació global, online i offline.

Des de la cooperativa proposem implantar aquesta campanya al llarg del mes d’abril, però cada farmàcia decidiu quan és millor desenvolupar-la.

 

PATOLOGIES AMB ELEVADA PREVALENÇA

L’al·lèrgia presenta una gran incidència entre la població, el 30% a nivell mundial està afectada per una o més patologies al·lèrgiques. A més, en els últims 40 anys, s’ha observat un clar augment en el diagnòstic d’al·lèrgies i casos reportats. La rinoconjuntivitis, la conjuntivitis al·lèrgica, l’asma bronquial i la urticària són algunes de les consultes freqüents, mentre que el pol·len, els àcars i els epitelis d’animals els al·lèrgens destacats.

La seva gran prevalença, així com el paper sanitari del farmacèutic referent per al ciutadà, fan que les farmàcies tingueu un paper clau davant les consultes sobre al·lèrgia. És en aquest marc que des de fedefarma impulsem l’abordatge de l’al·lèrgia des de la farmàcia.

Cada any, des de fedefarma impulsem quatre campanyes de salut per reforçar el consell farmacèutic. Per a aquest any, les dues campanyes de salut pròximes se centraran en la salut sexual i en el mal de peus. Aquest 2021, s’ha desenvolupat, a més, una campaña extraordinària sobre la cura de la pell davant la COVID-19.