19 d'Octubre de 2020

Promovem l’abordatge del dolor des de la farmàcia

No t’acostumis_al dolor._Frena’l!-2

Promovem l’abordatge del dolor des de la farmàcia, impulsant una nova campanya sanitària per a les nostres farmàcies sòcies. L’acció s’alinea amb la commemoració del Dia Mundial contra el Dolor el 17 d’octubre.

Des de dissabte i durant aquesta setmana, més de 300 farmàcies sòcies de la cooperativa se sumen a aquesta iniciativa. Els objectius de la campanya s’enfoquen a posicionar la farmàcia com a experta en dolor i en l’atenció farmacèutica relacionada. I també a potenciar aquesta categoria. Al mateix temps, busca donar suport a la farmàcia en la conscienciació a la població de la importància de tractar el dolor i de prevenir-lo, i en ajudar al pacient a diferenciar els tipus de dolor.

Les consultes més freqüents a la farmàcia relacionades es vinculen al dolor menstrual, de cap, dental, articular, muscular i d’esquena. En concret, és molt habitual l’abordatge a la farmàcia del dolor muscular, articular i el d’esquena. Per això, promovem l’abordatge del dolor centrant-nos de manera específica en aquests tipus en la nostra campanya.

Per a cada farmàcia adherida, hem elaborat material de suport a l’atenció, com postals consell amb informació sobre aquests tipus de dolor i un protocol d’actuació. Al mateix temps, hem preparat un test perquè els pacients puguin autoavaluar-se. Des de fedefarma també hem inclòs a la campanya material de comunicació per maximitzar el seu impacte entre els pacients, incloent-hi espais comunicatius crucials com l’aparador.

DIA MUNDIAL CONTRA EL DOLOR

El 17 d’octubre es commemora el Dia Mundial contra el Dolor per destacar la necessitat urgent d’acabar amb el sofriment físic que causen determinades malalties. Tots patim algun tipus de dolor en algun moment i, des d’aquesta perspectiva, l’oficina de farmàcia, com a agent de salut més proper a la població, és un punt de consulta de referència. En el cas del mal d’esquena, per exemple, el 47% de la població espanyola el pateix, i d’aquest més del 36% de forma crònica. En el cas dels pacients de l’oficina de farmàcia, un 14% ho pateix.