31 d'Agost de 2020

Potenciem els vehicles elèctrics en la nostra flota

urgoneta electrica fedefarma

Amb l’objectiu de potenciar els vehicles elèctrics en la nostra flota, hem iniciat una prova pilot. Així, aquesta consisteix en provar la distribució en una de les rutes amb una furgoneta 100% elèctrica.

Amb aquesta prova, volem començar a provar l’autonomia d’aquest tipus de vehicles i l’eficiència del seu ús, sempre amb l’objectiu de mantenir la qualitat en el servei a l’oficina de farmàcia.

La implantació de furgonetes elèctriques, junt a la resta, en la flota de vehicles de fedefarma permetria estalviar 3.500 kg de CO2 per cada furgoneta elèctrica incorporada.

Des de els nostres set magatzems ubicats a Catalunya i la Comunitat Valenciana, la flota de vehicles recorre 40.390 km / dia, per donar cobertura als prop de 3000 socis de la cooperativa.

Paral·lelament, fruit de la col·laboració amb Respira Energia, comercialitzadora elèctrica amb garantia d’origen 100% lliure de CO2, disposem de la cessió d’un vehicle elèctric per a la flota comercial. D’aquesta manera, reforcem la contribució a la circulació amb zero emissions. Aquest compta amb una bateria de 50 kW, que pot arribar a més de 300 km d’autonomia. I està equipat amb tecnologia de refrigeració líquida de bateries que possibilita usar carregadors ràpids.

 

DESENVOLUPAMENT DE L’ACTIVITAT DE MANERA SOSTENIBLE

Aquesta iniciativa respon al compromís de fedefarma amb l’entorn. Així, se suma a altres iniciatives que hem implantat en aquest sentit. Accions per reduir el consum elèctric i les emissions de gasos d’efecte hivernacle i els residus, entre d’altres. L’objectiu  és desenvolupar l’activitat amb el menor impacte per a l’entorn i de manera compatible amb la sostenibilitat.

Aquesta determinació, entre d’altres, ha implicat que els magatzems de Lleida, Girona, Castelló i Reus ja compten amb plaques fotovoltaiques en les seves cobertes. També que, des 2018, comprem energia amb un origen verd certificat.

El nostre compromís mediambiental també es reflecteix en el nou magatzem que estem construint a Palau-solità i Plegamans. Aquest compta amb certificació BREEAM. Aquesta suposa aprofitament d’aigua pluvial per a reg, instal·lació de plaques fotovoltaiques i de carregadors de vehicles elèctrics, entre d’altres aspectes.