25 d'Agost de 2020

Col·laborem en la fotoprotecció dels malalts de lupus

fotoproteccion enfermos lupus

La fotoprotecció dels malalts de lupus és l’objectiu de la iniciativa impulsada per l’Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de Castelló (ICOFCS) i l’Associació Valenciana d’Afectats de Lupus (AVALUS), en la qual novament participem des de fedefarma.

Aquesta campanya, doncs, promou l’accés de les persones afectades per aquesta patologia a fotoprotectors fabricats per Interapothek a través de les oficines de farmàcia.

Com a resultat de l’acció, els malalts associats a AVALUS accedeixin a dues campanyes de fotoprotecció anuals, a l’hivern i a l’estiu. Cadascuna facilita al pacient un kit de crema protectora facial i corporal. Sempre en funció del tipus de pell de cada associat i d’acord amb la recomanació del farmacèutic.

Per a la fotoprotecció dels malalts de lupus, des de  fedefarma distribuirem els kits a les farmàcies de la província de Castelló que els sol·licitin. Aquests són facilitats per Interapothek i dipositats a l’ICOFCS, perquè cada farmacèutic els dispensi als membres d’AVALUS.

Francisco Carceller Martínez, membre de Consell Rector de fedefarma, ha signat avui a Castelló el conveni. En aquesta també han participat representants d’altres distribuïdores farmacèutiques i les entitats impulsores de la campanya.

La participació de fedefarma en iniciatives com la present campanya respon a la nostra determinació per impulsar accions que impactin en benefici dels pacients i el benestar general. Al mateix temps amb elles continuem reforçant el paper de la farmàcia com a agent de salut.

 

LUPUS, UNA MALALTIA DEL SISTEMA IMMUNOLÒGIC

 

El lupus és una malaltia de el sistema immunològic, la seva causa exacta es desconeix. Podrien intervenir causes genètiques i factors mediambientals desencadenants.

En aquest sentit, alguns dels factors que poden desencadenar un lupus o provocar un brot són els raigs ultraviolats, el consum de certs medicaments, una infecció o l’estrès. Per això, és fonamental la fotoprotecció dels malalts de lupus, evitant la seva exposició als raigs de sol.

El lupus afecta fonamentalment a dones en edat fèrtil, però tant homes, com nens i adolescents també desenvolupen lupus. La majoria de les persones amb lupus desenvolupen la malaltia entre els 15 i 44 anys.