29 de Juliol de 2020

Xavier Casas nou president de fedefarma

asamblea socios fedefarma

Xavier Casas ha sigut escollit nou president  de fedefarma per l’assemblea general de socis. L’assemblea també ha aprovat els comptes del passat exercici i els plans de gestió. Xavier Casas, junt amb el nou Consell Rector prendran possessió del càrrec el pròxim mes de setembre.

El nou Consell Rector estè format per:

 • Xavier Casas Sánchez (President)
 • Francisco Carceller Martínez (vicepresident)
 • Elisenda Casals Ximenes (secretària)
 • Francesca Iglesias Huix (tresorera)
 • Lourdes Isern Cartró (comptadora)
 • Josep Mª Magrinyà Rull (vocal de Gavà)
 • Francesc Bellavista Jonch (vocal de Terrassa)
 • Jordi Martínez Planas (vocal de Girona)
 • Esther Graus Robinat (vocal de Lleida)
 • Lluís Escuder Monfort (vocal de Reus)
 • Juan Carlos Pavía García de Leonardo (vocal de Castelló)
 • Manuel Cortés Ribera (vocal de València)
 • Santi Argelaguet Argemí (vocal)
 • María González Valdivieso (vocal)
 • Xavier Millán Lafargue (vocal)

RESPONSABILITAT DE MANTENIR EL SOCI AL CENTRE DE FEDEFARMA

 

Durant el seu nomenament, Xavier Casas va agrair a tots els socis la confiança dipositada en ell i en la seva candidatura. També va destacar la tasca de Maria Eugenia Niubò, que deixa la vocalia de Lleida, i de Vicenç J. Calduch al capdavant de la cooperativa, amb dedicació, responsabilitat i esperit integrador.

Finalment, Xavier Casas va subratllar “la responsabilitat assumida d’agafar el relleu de la presidència d’una cooperativa moderna, que creix per sobre de mercat i que manté a soci en el centre de les decisions, amb el propòsit de continuar fent créixer la cooperativa i la farmàcia “.

Xavier Casas ha estat durant 12 anys membre de Consell Rector, primer com a vocal vicecomptador i, des de 2012, com a secretari. Xavier Casas és llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, ​​diplomat en Tècnica Ortopèdica i diplomat en Sanitat. Compta amb un Màster en Economia de la Salut i del Medicament, Màster en Farmàcia Assistencial i Atenció Farmacèutica i Màster en Atenció Farmacèutica en Salut Mental. També ha cursat Economia de les Polítiques Sanitàries a la Harvard T.H. Chan School of Public Health. És titular de farmàcia al Prat de Llobregat des de 2002, on exerceix com a farmacèutic comunitari, àmbit en el qual ha desenvolupat la seva activitat professional.

 

TANCAMENT D’UNA ETAPA MARCADA PEL CREIXEMENT I LIDERATGE EN SERVEIS 

 

Amb aquest relleu es tancarà un període en el que des de fedefarma hem consolidat el nostre paper de partner integral de la farmàcia a través de la transferència de valor, a través de serveis i iniciatives.

Durant l’assemblea, Vicenç J. Calduch va destacar la seva “satisfacció pels objectius complerts” durant els 8 anys de la seva presidència, deixant “una cooperativa amb més socis, més serveis, més patrimoni i que ja camina en digital, i amb una organització flexible , oberta, dinàmica i innovadora. Una realitat que ha estat possible gràcies al suport de tots els socis a qui vull agrair la seva confiança i dedicació “.

En aquest sentit, durant aquests anys, des de fedefarma hem consolidat el nostre lideratge en totes les províncies de Catalunya i a Castelló.

També en aquest període, entre altres iniciatives, s’ha iniciat el projecte del pioner magatzem de Palau-solità i Plegamans, finalitzada ja l’obra civil estarà operatiu a primers del 2021. Aquest centre logístic incrementarà gairebé un 40% la nostra capacitat productiva, optimitzant els costos de preparació de comandes, així com els períodes de lliurament i incrementant la qualitat del servei, per seguir responent de manera excel·lent a les necessitats de la farmàcia.

 

EXCEDENT COOPERATIU de 6,14 M€

 

Els nostres resultats de l’any passat presenten un excedent cooperatiu de 6,14 M €. Així mateix, la xifra de negoci es va situar al voltant els 700 M €, que constata el creixement de la cooperativa en els últims exercicis. A el mateix temps, els resultats econòmics, auditats sense salvetat per DELOITTE, suposen un BAI de 7,24 M €, 9 M € d’EBITDA i 9,46 M € de Cash flow.