25 de Juny de 2020

Implicació en la fotoprotecció dels malalts de Lupus

fotoproteccion enfermos lupus _portada

Des de fedefarma renovem la nostra implicació en la fotoprotecció dels malalts de lupus. Per això, participem en la iniciativa impulsada pel Muy Ilustre Colegio Oficial de Farmacéuticos de Valencia (MICOF) i l’ Associació Valenciana d’Afectats de Lupus (AVALUS). Aquesta busca facilitar a aquests pacients el l’accés a fotoprotectors fabricats per L’Oreal.

El projecte permet als malalts associats a l’organització accedir a dues campanyes de fotoprotecció anuals, una a l’hivern i una altra a l’estiu. Cada kit conté una crema protectora facial i una altra corporal, en funció del tipus de pell de cada pacient, d’acord amb la recomanació del farmacèutic.

Fedefarma és l’encarregada de distribuir a les farmàcies sòcies de la cooperativa els kits fotoprotectors facilitats per L’Oreal i dipositats al MICOF. Posteriorment, cada oficina de farmàcia els dispensa als afectats. La iniciativa s’iniciarà el proper 1 de juliol.

.Jesús Gilabert, director tècnic de fedefarma al centre logístic de València, ha signat avui, 25 de juny, junt amb representants d’altres distribuïdores farmacèutiques, el conveni de col·laboració amb les entitats impulsores d’aquesta campanya.

 

PROTECCIÓ DAVANT ELS RAJOS DEL SOL

El lupus és una malaltia autoimmunitària sistèmica que es presenta quan el sistema immunitari de l’organisme ataca els propis teixits i òrgans. Actualment, es desconeix la seva causa exacta, encara que és probable que derivi d’una combinació de la genètica i de l’entorn. S’estima que podria haver al voltant de 75.000 persones amb lupus a Espanya, principalment dones entre 15 i 55 anys d’edat.

Alguns dels factors desencadenants del lupus o que puguin provocar un brot d’aquesta malaltia són els rajos ultraviolats, el consum de certs medicaments, una infecció, alguns antibiòtics o l’estrès / esgotament. En aquest sentit, és imprescindible per als afectats no exposar-se als rajos de sol i emprar protectors solars.

Des de la cooperativa, seguim sumant-nos a iniciatives que busquen el benefici dels pacients i reforcen el paper de la farmàcia com a agent de salut, com la present que evidencia la implicació en la fotoprotecció de malalts del lupus.