22 de Juny de 2020

La proposta formativa 2020-2021 ja està disponible

propuesta formativa

La proposta formativa de fedefarma 2020-2021 ja està disponible. De nou, des de la cooperativa hem plantejat la formació del pròxim curs tenint en compte les necessitats professionals de les farmàcies i els canvis empresarials i de gestió. També hem considerat les tendències que mercat i consumidor marquen.

La formació 2020-2021 torna a apropar als socis els programes de referència en salut i gestió. També inclou jornades especialitzades en categories i el cicle centrat en natural, a més d’altres cursos que reforcen el perfil professional de la farmàcia i fomenten la seva gestió òptima i la seva rendibilitat. Pots consultar-la a la secció de formació d’aquest web.

Des de la cooperativa, continuem adaptant la nostra formació a les necessitats de la farmàcia. Per això, mantenim la modalitat presencial, potenciem el campus de elearning i incorporem de forma permanent la possibilitat de l’streaming. També incorporem aquest curs els podcast. Totes les sessions dels programes, jornades, monogràfics o consells de retail comptaran amb el seu podcast resum perquè cada soci pugui seguir formant-se en el millor moment per a ell.

PROPOSTA FORMATIVA DE REFERÈNCIA

A nivell de contingut, una de les novetats la protagonitza el Programa de Formació Continuada (PFC). Aquest any alinea els temes tractats a Catalunya i a la Comunitat Valenciana, tant per a farmacèutics com per a auxiliars.

Els temes en la modalitat per a farmacèutics seguiran enfocats a la seva aplicabilitat a la farmàcia i a respondre a les consultes habituals. Inclouen sessions com l’actuació davant les interaccions farmacològiques més comuns o les principals recomanacions per enfortir el sòl pelvià. El Programa d’Auxiliars proposa temes d’actualitat alineats a l’augment de consultes de natural, i temes de categories en auge com la suplementació sènior i la salut íntima de la dona, entre d’altres.

ESPECIALITZACIÓ DE LA FARMÀCIA EN CATEGORIES I SUPORT A LA GESTIÓ

Aquest curs impulsem la segona edició del Cicle d’Especialització Natural. Cada sessió mensual tractarà temes com aromateràpia i fitoteràpia en patologies hivernals, Detox, control de pes i consells dietètics en patologies cardiovasculars i fitoteràpia digestiva. Són ofertes per experts en aquesta categoria.

Dins de la proposta formativa també realitzarem jornades orientades a la categoria d’ortopèdia. Una categoria en augment per donar resposta a les tendències sociodemogràfiques.

Per la seva banda, el Programa de Formació en Gestió revisarà aspectes clau de la gestió de l’oficina de farmàcia. Per exemple, la negociació amb proveïdors, el pla de màrqueting online i la gestió del temps del titular, entre d’altres.

Els cicles i programes es complementen amb monogràfics sobre salut i atenció farmacèutica, gestió i màrqueting, i tendències.

Les jornades, el cicle natural i el PFG es plantegen presencialment pel caràcter pràctic de les sessions. Donades les circumstàncies, podran adaptar-se a l’streaming i estaran a disposició en el campus.fedefarma.com. Monogràfics i PFC s’oferiran presencialment, en streaming i al campus.

TANCAMENT DE EL CICLE WEBINARS FEDEFARMA

La proposta formativa per al proper curs va ser presentada per la Cap de Formació de la cooperativa Mònica Monfort, durant el tancament del cicle Webinars fedefarma, especialment COVID-19.

Durant la seva intervenció va recordar “l’aposta per la formació de fedefarma com a via per aportar valor a la farmàcia. Aquesta pren més rellevància si cap en el context actual, on la capacitat de reacció i d’adaptar-se a nous escenaris amb noves aptituds és tan necessària per a l’oficina de farmàcia “.

“És per això que el nostre objectiu és, com cada curs, mantenir la qualitat i l’adaptació a la realitat de la farmàcia en la nostra programació; així com facilitar l’accés a tots els nostres socis adaptant canals i formats a les exigències del seu dia a dia, gràcies a la innovació “, ha subratllat.

La sessió de tancament del cicle webinars fedefarma va ser donada per la Doctora cum laude en Sociologia Sílvia Leal, qui va abordar el futur post COVID-19. El cicle ha apropat temes rellevants en salut i gestió en el context de la pandèmia,