27 de Maig de 2020

Dia Mundial de la Salut de la Dona 2020

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut de la Dona (28 de maig), des de fedefarma hem impulsat una nova campanya sanitària per a les farmàcies sòcies.

La campanya de salut promou l’abordatge de la salut de la dona des de la farmàcia, ja que s’orienta a reforçar el consell i l’atenció integral a la dona en les seves consultes de salut.

Durant aquesta setmana, més de 300 farmàcies s’adhereixen a aquesta campanya de salut de fedefarma. L’acció té com a objectiu impulsar la tasca d’educació sanitària de la farmàcia.

Així, a més es contribueix a conscienciar la població sobre la importància de la salut integral de la dona. També així s’ajuda a promoure accions que impulsen la seva millora. La iniciativa de la cooperativa també incideix a augmentar el benestar en les etapes més crítiques (edat fèrtil, embaràs i menopausa) i ajuda a donar un enfoc positiu a tots els canvis que pot viure la dona.

D’aquesta manera, la campanya elaborada per fedefarma reforça l’atenció en consultes relacionades amb afeccions com la cistitis. La cistitis es patida pel 37% de les dones en alguna ocasió al llarg de la seva vida i és motiu de consulta habitual. O la candidiasi, patida pel 75% de les dones occidentals en alguna ocasió.

El Dia Mundial de la Salut de la Dona de fedefarma també aborda les consultes relacionades amb l’anticoncepció, amb els efectes derivats de la menopausa i el seu abordatge, o consultes com els refredats durant l’embaràs o el cloasma gestacional, entre d’altres.

PROMOCIÓ DEL PERFIL SANITARI DE LA FARMÀCIA

 

Per a cada farmàcia adherida, la cooperativa ha elaborat material de suport a l’atenció, com postals consell amb informació d’interès per a la dona en les seves diferents etapes (edat fèrtil, embaràs i menopausa) i un protocol d’actuació. Al mateix temps s’ha elaborat material d’informació tècnica sobre les patologies relacionades.

Fedefarma també ha inclòs a la campanya material de comunicació per maximitzar el seu impacte entre els pacients de la farmàcia. En aquest sentit, el pack del Dia Mundial de la Salut de la Dona també inclou elements que faciliten la seva exposició en l’aparador i augmenten la seva visibilitat.

Aquesta campanya de salut forma part de les quatre que la cooperativa dissenya anualment per reforçar el perfil sanitari de la farmàcia. En 2020, les pròximes campanyes sanitàries de fedefarma se centraran en el Dia Mundial de la Migranya (12 de setembre) i el Dia Mundial Contra el Dolor (18 d’octubre).