27 d'Abril de 2020

Webinar fedefarma sobre l’impacte fiscal de la COVID-19

Webinar fedefarma

Aquest dimecres seguim amb els webinars formatius en el marc de la COVID-19. D’aquesta forma, el segon webinar fedefarma abordarà L’impacte de la COVID-19 en la fiscalitat de l’oficina de farmàcia.

Totes les farmàcies sòcies que vulgueu podeu inscriure-vos a través del campus fedefarma. La sessió serà conduïda per Juan Antonio Sanchez, economista. assessor fiscal i expert en fiscalitat en l’oficina de farmàcia. Aquest webinar pot seguir-se en directe aquest dimecres, 29 d’abril, a les 14.00 hores. Alhora, per facilitar-ne l’accés, posteriorment es publicarà i estarà disponible a la plataforma d’elearning.

Al llarg d’aquest webinar fedefarma s’incidirà en l’ajornament de deutes tributaris, revisant què es podia ajornar abans i què es pot ajornar també ara, com se sol·liciten aquests ajornaments i la suspensió de terminis administratius.

Aquesta sessió també estarà configurada per una ponència de 30/45 minuts de duració, a més del torn de preguntes per resoldre dubtes. A més del ponent, intervendrà un moderador de la cooperativa que introduirà al ponent i guiarà les intervencions en les preguntes.

FORMACIÓ PIONERA PER A LA FARMÀCIA

Aquesta serà la segona sessió del cicle Webinars fedefarma sobre temes d’interès per a la farmàcia en el context de la COVID-19. L’objectiu de fedefarma és apropar a la farmàcia formació sobre aspectes de salut i gestió relacionats amb la situació actual, responent a les necessitats que se li plantegen a la farmàcia.

La investigadora del grup de coronavirus de l‘  IRTA-CReSA, Júlia Vergara,  va ser la ponent encarregada de conduir el primer webinar fedefarma. La investigadora actualment se centra en la investigació de la vacuna contra el SARS coronavirus 2.

La sessió va estar destinada a Les investigaciones actuals sobre vacunes i tractaments  i al llarg d’ella es van comentar aspectes  com l’orientació dels estudis en curs a obtenir una vacuna que sigui eficaç tot i que el virus muti. Aqusta, fins i tot, podria ser eficaç per a altres virus de la mateixa família.

Al mateix temps, es va recordar que existeixen 41 projectes diferents per obtenir la vacuna. En aquest sentit, es va deixar palesa de com la investigació està sumant forces conjuntes de moltes disciplines.

El webinar també va revisar els test relacionats amb la COVID-19. Al respecte es va fer al·lusió als test de diagnòstic més habituals, el RTqPCR, i es va explicar que els tests ràpids podrien  ser una bona solució si tenen una elevada sensibilitat per detectar IgM i IgG, entre altres temes.