03 d'Abril de 2020

Demanem protecció per al farmacèutic davant el COVID19

proteccion farmaceutico COVID19

El president de fedefarma, Vicenç J. Calduch ha demanat en un comunicat la inclusió del farmacèutic com agent sanitari que també requereix material de protecció davant la situació derivada del COVID19.

Com s’assenyala al comunicat de la cooperativa, els farmacèutics al igual que la resta de professionals sanitaris, són una baula indispensable per garantir la salut i el benestar de la nostra societat.  I és que les més de 22.000 farmàcies repartides per tot el territori converteixen els farmacèutics en el punt sanitari de referència per a molts conciutadans, en molts casos els 365 dies de l’any, les 24 hores.

Com ha recordat el president de fedefarma, els farmacèutics han escollit ser professionals de la salut per vocació “i per això sabem del nostre compromís amb la societat, sense necessitat de que ningú ens indiqui que hem d’estar a primera línia, tot i sense disposar de les eines necessàries per poder fer la nostra tasca sanitària de forma segura”.

En aquesta petició de material de protecció per al farmacèutic davant del COVID19, Vicenç J. Calduch ha expressat la demanda des de fedefarma que les inversions anunciades pel Govern en forma de mascaretes, guants, test, respiradors i demés, es facin efectives quant abans.

 

RECONEIXEMENT A TOTS ELS PROFESSIONALS SANITARIS

El president també ha volgut transmetre el seu major reconeixement a tots els fermacèutics i farmacèutiques, així com a tota la resta de professionals sanitaris, que dia rere dia estan al front a pesar de no poder comptar amb totes les eines de protecció que haurien.

“És, davant situacions com aquesta quan un està més orgullós d’haver escollit estar al servei de les persones per poder aportar des de la farmàcia el nostre gra de sorra com primer contacte sanitari per a la ciutadania”, ha finalitzat.

protecció farmacèutic COVID19