03 de Febrer de 2020

Fedefarma, la distribuïdora que més creix a Catalunya i Comunitat Valenciana en 2019

Creixement fedefarma 2019

Fedefarma és la distribuïdora farmacèutica que més creix a la seva àrea d’influència, Catalunya i Comunitat Valenciana, durant 2019. La quota de mercat de fedefarma s’ha situat en el 23,67%, segons dades d’IQVIA (QuintilesIMS).

En termes de facturació aqusta xifra es tradueix en 700 milions d’euros.

Així mateix, el mercat a Catalunya i Comunitat Valenciana va crèixer 3,29%, mentre que fedefarma va crèixer més del 7%, suposant un creixement superior en 4 punts.

 

CONSOLIDACIÓ DEL LIDERATGE A CATALUNYA PER 3er ANY CONSECUTIU 

 

Aquest creixement ve acompanyat d’una consolidació del lideratge de fedefarma en Catalunya, on el 2019 la quota de mercat de fedefarma s’ha situat en 33,62%.

Segons les dades d’IQVIA (QuintilesIMS), fedefarma incrementa la seva quota de mercat a Catalunya durant el padsat any en més d’un punt. Aquestes xifres mostren que triplica el creixement que presenta el segon distribudor que més creix.

Al mateix temps, la cooperativa creix en totes les províncies de Catalunya, en les que a més a més també és lider.

 

PRINCIPAL DISTRIBUÏDOR A CASTELLÓ I LÍDER EN CREIXEMENT A VALÈNCIA 

 

Fedefarma també ha assolit uns resultats acumulats el 2019 molt positius a la Comunitat Valenciana.

La cooperativa és la distribuïdora líder a Castelló, on la seva quota de mercat s’ha situat en 46,43%, suposant més del doble de quota que la del segon distribuïdor a la província.

A la vegada, es tracta de la distribuïdora amb major creixement a la província de València, amb un increment del 6% respecte l’any anterior.

A nivell nacional, el creixement  de fedefarma ha sigut de 5 punts per sobre de mercat; el qual ha crescut 2,01% mentre que la cooperativa ho ha fet més d’un 7%.

 

CREIXEMENT PER CONTINUAR TRANSFERINT VALOR A LA FARMÀCIA 

 

El president de fedefarma, Vicenç J. Calduch, ha valorat molt positivament aquestes dades i ha assenyalat que “el creixement i lideratge que mostren les dades d’IQVIA (QuintilesIMS) evidencien la confiança de les farmàcies en la cooperativa, gràcies a la nostra capacitat de transferir-les valor i projectes, entenent la seva realitat, compartint filosofia i anticipant-nos a les seves necessitats basant-nos en la innovació”.

Vicenç J. Calduch també ha incidit en que “aquestes bones xifres de 2019 consoliden els resultats positius que la cooperativa ve aconseguint als últims anys i van totalment en línia amb el pla estratègic 2018-2021”.

En aquest sentit, ha volgut destacar que aquests resultats permeten a fedefarma seguir treballar com partner integral de la farmàcia desenvolupant nous serveis que reforcen el seu rol sanitari i la seva digitalització, a la vegada que permeten seguir-li traslladant la màxima rendibilitat. Aquesta capacitat d’acompanyament de fedefarma a la farmàcia es materialitza actualment en projectes com canalfarmaciaonline i farmaofficeGO, que ajuden a la farmàcia a fer front a la digitalització; eines como BIsualfarma, dissenyada per a la millor de la rendibilitat de la farmàcia o la formació i les campanyes sanitàries dels Dies Mundials que cada any llança fedefarma, que se centren en reforçar el seu rol sanitari.

Aquest creixement de quota de mercat de fedefarma té resposta a nivell de distribució en la capil·laritat de la cooperativa. Aquesta es materialitza en un vademècum de més de 118.000 referències i en 7 magatzems distribuïts estratègicament a la seva zona d’influència, entre altres. A aquests se sumarà un vuitè magatzem ubicat a Palau-solità i Plegamans, la construcció del qual es troba molt avançada i es preveuen les primeres comandes de  prova aquest any. El nou magatzem incrementarà gairebé un 40% la capacitat productiva de la cooperativa, arribant aquesta nova planta a les 500.000 unitats servides diàriament.