16 de Desembre de 2019

Fedefarma se suma a La Marató de TV3 davant les malalties minoritàries

Una edició més, des de fedefarma ens hem sumat a La Marató de TV3 per donar suport al seu esforç divulgatiu i impulsor de la recerca biomèdica.

L‘edició 28 s’ha centrat en les malalties minoritàries i des de la cooperativa hem aportat 6.000 euos per al foment de la seva recerca. D’aquesta manera, des de fedefarma hem contribuït a la recaptació total de 9.404.256 d’euros que es destinaran a aquesta finalitat.

En aquesta edició de La Marató de TV3 hem estat més presents que mai. Representants del Consell Rector van formar part dels voluntaris que van atendre les trucades de tots aquells ciutadans que es van implicar amb la causa.

Les malalties minoritàries són un grup d’entre 6.000 i 8.000 patologies, que tenen en comú la baixa incidència. Cadascuna afecta 5 o menys persones de cada 10.000. Però de manera conjunta afecten una gran part de la població. Les estadístiques evidencien que 3 milions de persones a Espanya i prop de mig milió a Catalunya pateixen una malaltia minoritària.

Aquestes xifres mostren la importància de la implicació de tots els agents sanitaris, entre els quals es troba el farmacèutic, davant d’aquestes malalties