06 de Novembre de 2019

Trobada amb la Indústria fedefarma 2019

Trobada con la industria fedefarma

Presentem noves solucions tecnològiques per a ajudar a la farmàcia en la seva digitalització

Des de fedefarma hem presentat noves solucions tecnològiques per a ajudar a la farmàcia en la seva digitalització, durant la primera Trobada amb la indústria fedefarma 2019.

En la seva intervenció durant l’esdeveniment, el director general de fedefarma, David Pardo, ha destacat la necessitat per a la farmàcia d’estar present en l’entorn digital, sempre en coherència amb els seus atributs. En relació a això, ha exposat els projectes que la cooperativa està treballant per a acompanyar a la farmàcia en aquesta línia.

Com ha explicat David Pardo, són tots projectes impulsats per fedefarma i desenvolupats al costat de Unnefar, i que es basen en la missió de proporcionar un espai digital propietat de les farmàcies, amb l’objectiu d’enfortir el canal des del món online. Un espai nodrit de valors propis de la farmàcia com la professionalitat, la confiança, el consell, l’ètica, la solidaritat i la responsabilitat.

Amb aquesta filosofia neix Canal farmàcia online, un projecte que s’orienta a impulsar els atributs del canal farmàcia (confiança, professionalitat, transparència i proximitat) en el món online, a través de continguts d’interès per al consumidor i un SEO optimitzat, i amb un espai per a e-commerce. Tot això amb una finalitat clara, sumar nous clients a la farmàcia.

I és que no es tracta d’un market place dissenyat per a la competència entre farmàcies, sinó que fedefarma impulsa el projecte per a fer créixer el canal farmàcia. Així, aquest es caracteritza per la priorització del clic & collect en farmàcia, per l’ampli vademècum, el servei i la proximitat. A més, el consumidor compta amb un blog i vlog amb consells, recomanacions, indicació farmacèutica i consultes trending top, i un cercador de farmàcies.

Lligat a aquest projecte, un altre dels nous serveis que ha presentat el director general per a ajudar a la farmàcia en la digitalització és farmaoffice go, una plataforma per al desenvolupament de la imatge digital i la comunicació online de la farmàcia. Es tracta, en resum, d’una plataforma personalitzada, en coherència amb la imatge de les farmàcies f:, des de la qual cada farmàcia pot treballar el seu web, imatge i comunicació online, gestionar la seva agenda de serveis i activitats, crear i publicar continguts compartint-los en RRSS i comunicar promocions.

Finalment, una altra de les noves solucions digitals al servei de la farmàcia presentada en la Trobada amb la Indústria és Repofarma, un repositori en el qual la indústria pot introduir totes les actualitzacions dels seus vademècums i posar-lo així a la disposició de les farmàcies.

 

Vocació de partner integral de la farmàcia

La primera Trobada amb la indústria fedefarma 2019, ha comptat amb el suport de 37 laboratoris farmacèutics i ha reunit a més de 650 professionals del sector. Així mateix, ha estat un punt de trobada per a cooperativa, farmàcies i indústria. Sobre aquest tema, el president de fedefarma, Vicenç J. Calduch, ha assenyalat el paper central d’aquesta a l’hora de relacionar indústria i farmàcia, i ha recordat la importància que tots puguin desenvolupar les seves potencialitats i aportar el màxim valor amb un benefici final per als tres agents. “Per això estem avui en aquesta Trobada, per a enfortir aquestes sinergies”.

Així mateix, Vicenç J. Calduch ha ressaltat el paper de la cooperativa aportant valor a la farmàcia, posant especialment el focus a ajudar-la a ser més rendible i reforçant el seu rol sanitari. Aquesta vocació de parnter integral de la farmàcia implica també ajudar-la a fer front als reptes que es dibuixen a cada moment, com la digitalització actualment. En aquest sentit, el President ha explicat que des de diverses organitzacions sectorials se li ha sol·licitat a fedefarma que lideri una iniciativa de la professió farmacèutica per a donar resposta a les necessitats de la farmàcia en matèria de e-commerce, “i així ho estem fent”, ha manifestat.

 

Trobada amb la indústria fedefarma 2019: valors i reptes digitals per a la farmàcia

El programa de la Trobada amb la Indústria fedefarma 2019 s’ha completat amb l’organització de dues taules debat sobre temes clau del sector i del dia a dia de les farmàcies: valors i reptes digitals.

D’aquesta manera durant el debat sobre “La importància dels valors en la farmàcia comunitària” s’ha posat de manifest la importància del consell farmacèutic, de la mà de professionals qualificats que poden contribuir molt en salut i benestar. Així mateix, entre les conclusions també s’han assenyalat la proximitat i la confiança com a atributs de la farmàcia que, sovint, són el motiu pel qual els clients trien el canal.

D’altra banda, el debat “Reptes digitals per a l’oficina de farmàcia”, ha mostrat la digitalització com un univers que va més enllà del ecommerce, el qual té una gran implicació a nivell de comunicació i de compartir contingut d’interès i rellevant, així com d’atracció de trànsit al món offline, tancant la omnicanalidad. Aquest debat també ha destacat la dificultat per a la farmàcia per a afrontar aquest repte de manera individual, no únicament referent a la sostenibilitat econòmica, sinó també per l’esforç, recursos i temps que requereix.