16 d'Octubre de 2019

Inauguració del Programa de Formació Continuada a Catalunya 2019 – 2020

Inauguración del Programa de Formación Continuada en Cataluña

Inauguració del Programa de Formació Continuada A CataluNYa 2019 – 2020

La 33a edició del Programa de Formació Continuada (PFC) a Catalunya ha començat amb una sessió destinada a Leucèmies i limfomes. Han assistit 150 farmacèutics, de la mà de l’hematòloga i coordinadora del servei d’hematologia cínica de l’institut Català d’Oncologia de L’Hospitalet-Hospital Duren i Reynals, Eva Domingo.

Els objectius de la sessió s’han centrat en conèixer les característiques fisiopatològiques i de tractament dels diferents tipus de leucèmia i limfomes, així com a revisar el tractament i el paper de l’oficina de farmàcia.

Mónica Monfort, responsable de Formació i Serveis Professionals de la cooperativa, ha estat l’encarregada d’introduir a la ponent. L’acte també ha comptat amb la intervenció d’Elisenda Casals, membre del Consell Rector i Directora de l’Àrea Científica.

Aquesta edició del Programa de Formació Continuada abordarà en futures sessions altres temes com l’al·lèrgia respiratòria i l’asma, la salut ocular, la migranya i l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), entre altres.

 

Formació pionera en el sector

Vicenç J. Calduch, president de fedefarma, ha destacat el paper de la formació. Des de la cooperativa s’impulsa per a ajudar a la farmàcia en el seu objectiu d’oferir sempre el millor servei al pacient, durant la inauguració del Programa de Formació Continuada a Catalunya 2019-2020.

En la mateixa línia, ha recordat que “allò que diferència a la farmàcia és l’atenció professional, la proximitat, el consell, la confiança i el servei sanitari, i per això tenir una formació de qualitat i un desenvolupament professional és essencial”.

És per aquest motiu que la formació que programa fedefarma cada curs compta amb modalitats online i presencial, per a acostar-la a tot el territori i adaptar-se a les necessitats de tots: “Actualitza els continguts a avanços terapèutics i noves necessitats, desenvolupa nous programes i cicles en temes que són clau en la gestió de la farmàcia i el servei que ofereix…”

Des de fedefarma volem incidir en la formació a tots els nivells, per a poder oferir suport a la farmàcia i fer-la créixer, tant professionalment com empresarialment”, ha explicat Vicenç J. Calduch.

Al mateix temps, el president ha matisat que, per a contribuir al creixement de la farmàcia, fedefarma no sols impulsa la formació, sinó “que sabem que hem d’obrir camí amb noves iniciatives i nous projectes per a transferir a la farmàcia”.