01 d'Octubre de 2019

Fedefarma i Fundació Josep Carreras impulsem la donació de medul·la òssea

Fedefarma i la Fundació Josep Carreras impulsem junts, amb el suport de la Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) el paper de la farmàcia en el camp de la donació de medul·la òssia.

 

Totes dues institucions hem signat un conveni pioner pel qual aquelles farmàcies de Catalunya que vulguin podran acreditar-se per a ser punts d’informació i divulgació sobre la donació de medul·la òssia i punts de recollida de mostres per a la incorporació de nous donants al Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO).

Per a aconseguir aquesta acreditació, fedefarma i la Fundació Josep Carreras facilitarem formació a aquelles farmàcies que desitgin adherir-se a la iniciativa. Una vegada acreditades, les farmàcies rebran un distintiu i material de comunicació per a incidir en la seva labor de divulgació, elaborat per la Fundació, així com kits de recollida de mostres. Al seu torn, la farmàcia acreditada podrà recollir les mostres de totes les persones que compleixin els requisits i vulguin inscriure’s en el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO).

Durant la signatura del conveni, el President de fedefarma Vicenç J. Calduch ha assenyalat “la satisfacció de la cooperativa per tornar a impulsar un projecte que amplia l’abast sanitari de la farmàcia en benefici del ciutadà.”

Així mateix, el president ha posat en valor “aquesta iniciativa innovadora que materialitza tant la nostra voluntat de fer créixer la farmàcia, com també el nostre compromís amb ser partícips actius en l’increment de la salut i el benestar general”. Finalment, Vicenç J. Calduch ha destacat “la importància d’aquesta nova col·laboració amb una entitat referent en la lluita contra la leucèmia, que segur farà incrementar la conscienciació sobre aquesta malaltia i el nombre de donants”.

Per part seva, el gerent de la Fundació Josep Carreras, el Sr. Antoni Garcia Prat, mostrava també la seva satisfacció per la signatura d’aquest acord: “Amb la signatura d’aquest conveni busquem acostar a la ciutadania la informació sobre la donació de medul·la òssia, així com facilitar el procés per a inscriure’s al Registre.”

En termes generals, pot inscriure’s com a donant de medul·la òssia tota persona sana des dels 18 anys i fins als 40 anys, sempre que no pateixi cap malaltia susceptible de ser transmesa al receptor i que tampoc pateixi cap malaltia que pugui posar en perill la seva vida pel fet de la donació.

 

SUMA’T Al PROJECTE

Si vols que la teva farmàcia sigui punt d’informació i recollida de mostres de donants de medul·la òssia pots enviar un correu a formacio@fedefarma.com

 

Fedefarma i Fundació Josep Carreras   #unmatchxunavida