21 de Setembre de 2019

X aniversari de la recepta electrònica organitzada pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló

X Aniversario Receta Electrónica

Ens hem sumat a la celebració del X aniversari de la recepta electrònica participant en la Jornada de debat sobre el futur de la farmàcia, impulsada pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló.

Des de fedefarma sempre hem participat activament en els processos d’implantació i desenvolupament de la recepta electrònica, un projecte essencial per a la farmàcia i el sistema de salut.

La jornada, celebrada a Castelló, ha abordat els principals reptes nacionals i internacionals als quals s’enfronta l’oficina de farmàcia en el seu programa. El president de fedefarma, Vicenç J. Calduch ha format part de la iniciativa participant en el debat centrat en aquests reptes.

Durant la seva intervenció, Vicenç J. Calduch ha destacat “el valor dels instruments col·lectius, com els col·legis professionals i la distribució cooperativa, com a aliats del farmacèutic davant els nous reptes”. El president ha recordat que “durant tota la seva trajectòria i gràcies a la innovació, la cooperativa anticipa les necessitats del farmacèutic i desenvolupa projectes que després es transfereixen a la farmàcia”.

“El nostre gran objectiu és generar valor econòmic en forma de rendibilitat per a la farmàcia i valor sanitari en forma d’iniciatives que l’ajudin a reforçar el seu rol sanitari. Tot això sense oblidar que la raó de ser de fedefarma és la defensa de la farmàcia”, ha indicat Vicenç J. Calduch.

Així mateix, entre els reptes actuals el president ha apuntat a l’e-commerce, “un repte al qual cal fer front tenint sempre present que la farmàcia té uns valors, com la professionalitat, la proximitat, el consell i la confiança, i s’han de projectar i fer valer, també en aquest àmbit”.

Sobre aquest tema, Vicenç J. Calduch també ha assenyalat que totes aquelles iniciatives que persegueixen donar resposta a aquest repte també han d’estar en mans del farmacèutic i només buscar un objectiu: treballar en favor de la farmàcia, “per aquesta raó, en entorns com aquest, les cooperatives farmacèutiques tenim un paper fonamental i som més necessàries que mai”.

Per part seva, com a organitzador de la Jornada del X aniversari de la recepta electrònica, el president de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, Sergio Marco, va reivindicar “la importància dels farmacèutics com a professionals de la salut que estan dia a dia ajudant, assessorant i orientant als nostres clients”.