09 de Juliol de 2019

Iniciem les obres del nou centre logístic a Palau-solità i Plegamans

Fedefarma centro logístico en Palau-solità i Plegamants

L’acte d’inici d’obres ha comptat amb la presència del secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer, i l’alcalde de Palau‐solità i Plegamans, Oriol Lozano.

 

Hem iniciat les obres del seu nou centre logístic situat a Palau-solità i Plegamans (Barcelona), amb una previsió de finalització de la construcció de la nau al gener de 2020.

Finalitzada la nau, es durà a terme la robotització per posar en marxa el centre de forma progressiva i que estigui en ple rendiment a principis de 2021.

Durant aquest procés, el centre s’equiparà amb tecnologia puntera que li permetrà disposar de la capacitat productiva més gran a Espanya dins del seu sector d’activitat. D’aquesta manera, la nova planta logística incrementarà quasi un 40% la capacitat productiva de fedefarma, arribant aquesta nova planta a les 500.000 unitats servides diàriament.

El futur centre se suma als 7 que fedefarma té distribuïts en la seva zona d’influència (Catalunya i Comunitat Valenciana) i actuarà, a més, com a centre regulador d’estocs per a tot el conjunt, facilitant així la seva operativa i servei. La seva creació suposarà la generació de més de 200 llocs de treball dins d’un sector que suposa el 7% del PIB de Catalunya i és clau a nivell econòmic i pel servei sanitari al ciutadà.

 

Creixement empresarial i vocació de servei a la farmàcia

La cooperativa ha impulsat aquesta iniciativa emmarcada en el seu creixement empresarial, que la situa com a líder de mercat a Catalunya i Castelló i creixent a la Comunitat Valenciana, amb una quota que arriba al 50% en algunes demarcacions, i en la seva vocació por aportar valor a la farmàcia.

En aquest sentit, tal com ha explicat el president de fedefarma, Vicenç J. Calduch, “la nostra naturalesa cooperativa explicita un compromís amb els nostres socis farmacèutics. Defensem la farmàcia, el model de farmàcia, i treballem per oferir la millor resposta a les necessitats dels farmacèutics”.

Un compromís pel qual avui iniciem les obres d’aquest centre logístic a Palausolità i Plegamans. Perquè necessitem créixer i innovar per tal de ser excel·lents en el nostre servei a la farmàcia, tant avui com en el futur”.

Vicenç J Calduch ha fet aquestes declaracions durant l’acte d’inici d’obres celebrat al solar on s’ubicarà el centre. L’acte ha comptat amb la presència del secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer, i del alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano. Durant l’acte s’ha dipositat de manera simbòlica una edició limitada dels Estatuts de fedefarma, fundada el 1928, com a mostra de la implicació de l’entitat amb el cooperativisme i la farmàcia.

Durant la seva intervenció, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya ha agraït a la cooperativa aquesta aposta de futur. Al mateix temps, Joaquim Ferrer ha posat en valor la vocació de servei de fedefarma cap a la ciutadania i com el seu esperit cooperatiu és el que ha fet possible aquest projecte.

Per la seva part, l’alcalde de Palau-solità i Plegamans ha destacat l’inici d’aquest projecte empresarial rellevant per la seva dimensió, la inversió que comporta i el factor diferencial d’innovació que aporta al sector. Oriol Lozano també ha ressaltat la riquesa que el nou centre logístic de fedefarma aporta a la zona.

 

Innovació per a l’impuls de la farmàcia

El centre de fedefarma que s’ubicarà a Palau-solità i Plegamans aspira a ser el centre més modern d’Europa dins del sector de la distribució farmacèutica. L’elevat nivell de robotització permetrà l’automatització dels processos, de manera que s’afavoreixi l’eficiència i la productivitat de tota la cadena de subministrament.

Tal com ja va anunciar la cooperativa al març, el projecte suposa una inversión de 40 milions d’euros i es construirà sobre una parcel·la de 34.700 m2, l’equivalent a 8 camps de futbol, situada en una localització central per a l’activitat de fedefarma i complementària a la del actual centre logístic de Gavà.

En una primera fase s’edificarà una nau amb una superfície construïda de 19.000 m2. El disseny s’ha dut a terme d’acord amb els requisits de la certificació mediambiental BREEAM.

 

Galeria: Inici d’obres centre logistic fedefarma a Palau-solità i Plegamans