25 de Juny de 2019

Clausura de les activitats formatives fedefarma a Catalunya

FORMACIÓ REFERENT EN EL SECTOR FARMACÈUTIC

La clausura de les activitats formatives fedefarma Catalunya del curs 2018-2019 va reunir 600 professionals del sector farmacèutic.

L’acte de clausura de les activitats formatives fedefarma a Catalunya, va comptar amb la participació de la Dra. Maria Blasco Marhuenda, directora des de 2011 del Centre Nacional de Recerques Oncològiques (CNIO), i guardonada amb el Premi Josef Steiner de Recerca en Càncer (2003) i el Premi Nacional de Recerca Santiago Ramón y Cajal (2010), entre altres.

La directora de l’Àrea Científica de fedefarma, Elisenda Casals, va ser l’encarregada de repassar l’activitat formativa de la cooperativa durant el curs que ara es tanca. Així mateix, Elisenda Casals va destacar el valor d’aquesta oferta formativa extensa que pretén formar als socis de la cooperativa i als seus equips perquè les seves farmàcies siguin professionals, modernes i rendibles.

Mónica Monfort, responsable de formació de fedefarma, va avançar les novetats del pròxim curs en el qual s’abordarà el reforç del perfil professional del farmacèutic, així com aquells temes de gestió clau per a la farmàcia.

El pròxim curs de fedefarma comptarà amb una jornada sobre categoria bucal, amb important pes en la farmàcia i en la qual en molts casos el farmacèutic és el primer professional sanitari al qual acudeixen els pacients. L’objectiu és aprofundir en les principals consultes relacionades i en la gestió rendible de la categoria. Una altra de les novetats formatives serà un cicle d’especialització en la categoria natural, una categoria en alça també dins de la farmàcia.

Per al nou curs, la cooperativa també impulsa la segona edició del Programa de Formació en Gestió en el qual es tractaran temes com el lideratge d’equips, l’assortiment i l’estoc, la gestió per patologies i fiscalitat o gestió de compres. La proposta de fedefarma es completa amb cursos per a reforçar la formació en altres patologies de consulta freqüent, així com en altres temes d’interès per a la gestió de la farmàcia.

La indústria farmacèutica va tornar a donar suport a la proposta formativa de la cooperativa lliurant 6 beques. Aquestes beques van ser lliurades per Acofarma, Almirall, Almirón, Cinfa, Normon i Stada. Les farmàcies premiades van ser Pascual Fuertes, Delfina Adam, Pius Cornellas, Marta Barenys, Joana Aragonés i Martí Riera.
 

VICENÇ J. CALDUCH DESTACA EL PAPER DE FEDEFARMA COM A CATALITZADOR DEL PAPER SANITARI I DE L’ACTIVITAT EMPRESARIAL DE LA FARMÀCIA

El president de fedefarma, Vicenç J. Calduch, va destacar el paper de la cooperativa com a aliada i catalitzador del paper sanitari i de l’activitat empresarial de la farmàcia, a través de tots els serveis que desenvolupa, com la formació.

Sobre aquest tema, Vicenç J. Calduch ha indicat que fedefarma actua com una acceleradora, transferint valor, projectes i coneixement a totes les farmàcies.

Un paper que, com va explicar, és necessari en un context de canvi constant que és molt exigent amb la farmàcia en el seu dia a dia. Perquè requereix molta atenció a la innovació per a perfilar la capacitat professional com a agents de salut, així com orientar l’activitat empresarial perquè les farmàcies siguin rendibles i capaces de fer front als desafiaments, sempre pensant en la millor atenció al pacient.

En aquesta línia, el president ha reafirmat el compromís de fedefarma de continuar treballant des dels valors de servei a la farmàcia i a la societat, en aliança amb la innovació, també en la formació dels professionals farmacèutics.

 

Imatges de la Clausura de les activitats formatives fedefarma a Catalunya