07 de Juny de 2019

Clausura de les activitats formatives de la Comunitat Valenciana

Clausura de las actividades formativas de la Comunidad Valenciana

Clausura de les activitats formatives de la Comunitat Valenciana

La clausura del curs de fedefarma a la Comunitat Valenciana va reunir a més de 200 professionals del sector farmacèutic a Castelló. L’acte va comptar amb la participació del Dr. Anastasio Montero Argudo, Cirurgià cardíac a l’Hospital 9 Octubre de València, investigador en la Unitat de Teràpia Regenerativa i Trasplantament Cardíac en l’Institut de recerca Sanitària La Fe i en el Centre de Recerca Príncep Felip de València, qui va abordar L’evolució històrica del cor mecànic.

Així mateix, Mónica Monfort, responsable de formació de fedefarma, va presentar les novetats per al pròxim curs. Una edició més, la cooperativa continuarà així apostant per una formació integral tant a nivell professional com a nivell de gestió. D’aquesta manera, les formacions impulsades per la cooperativa aborden categories en auge en l’oficina de farmàcia i patologies de consulta freqüents, així com aquells aspectes que a nivell de gestió són imprescindibles per a la rendibilitat de la farmàcia.

La proposta formativa de fedefarma per al nou curs s’ha basat en la satisfacció dels socis en anteriors edicions, així com en les demandes plantejades per aquests. Més enllà, la farmàcia continua tenint la màxima facilitat per a accedir a la formació de fedefarma en poder realitzar la formació tant presencialment com a través del campus d’elearning de la cooperativa.

Per part seva, Jesus Gilabert, director tècnic de fedefarma, va presentar el Programa de Formació Continuada, que la cooperativa impulsa dins d’aquesta proposta formativa, per al curs 2019-2020 a la Comunitat Valenciana i que compta amb un programa per a farmacèutics i un altre dirigit a auxiliars i tècnics de l’oficina de farmàcia. Vacunes, ansiolítics, fotoprotecció o tractaments per a malalties al·lèrgiques són alguns dels temes que es tractaran en les sessions.

La clausura de la proposta formativa de fedefarma ha comptat una vegada més amb el suport de la indústria farmacèutica, que va lliurar 6 beques formatives. Aquestes beques van ser lliurades per Acofarma, Almirall, Almirón, Cinfa, Normon i Stada.

Les farmàcies guanyadores van ser Vicente Calduch Rodriguez, Rafael Navarro Sanchez, Maria Encarnación Ortiz Marti, Manuel Bartual Marti, Rafael José Barrachina Segura i Gil-Sanz CB.

Vicenç J. Calduch destaca l’orientació de la formació de fedefarma a aportar valor a l’oficina de farmàcia

El president de fedefarma, Vicenç J. Calduch, ha destacat l’orientació de la formació que desenvolupem aporta valor a l’oficina de farmàcia en el conjunt de les seves necessitats. El president va realitzar aquestes declaracions durant la clausura de les activitats formatives del curs 2018 – 2019 de la Comunitat Valenciana, celebrada el dijous 6 de juny de 2019, a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

En aquest sentit, Vicenç J. Calduch va recordar la necessitat del farmacèutic de perfilar constantment la seva capacitat professional com a agents de salut, desenvolupant nous serveis, implantant campanyes sanitàries, …I, al mateix temps, tenir la capacitat de gestionar la farmàcia de manera rendible per a afrontar els reptes que es plantegen.

Aquest context, com va explicar el President, implica la necessitat d’instruments col·lectius que actuïn no només com un suport sinó també com impulsores i transferidors de valor i projectes, com fedefarma.

Per part seva, Juan Carlos Pavía, Vocal de la cooperativa a Castelló, va ressaltar l’excel·lent acolliment entre els farmacèutics i el conjunt de professionals de l’oficina de farmàcia de la Comunitat Valenciana, “la qual cosa demostra el compromís i la voluntat de tots nosaltres per millorar i avançar en la resposta que donem a les necessitats de salut dels ciutadans”.