06 de Juny de 2019

Reforcem la nostra implicació en la fotoprotecció dels malalts de Lupus

Reforzamos la implicación en la fotoprotección de los enfermos de Lupus

Participem en la iniciativa impulsada per l’Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de Castelló (ICOFCS) i l’Associació Valenciana d’Afectats de Lupus (AVALUS).

Aquesta iniciativa es realitza perquè les persones afectades per aquesta patologia puguin tenir accés als fotoprotectors fabricats per Laboratoris Cinfa a través de les oficines de farmàcia.

Aquesta acció fa possible que els malalts associats a AVALUS accedeixin a dues campanyes de fotoprotecció  anuals, a l’hivern i a l’estiu, comprenent cadascun dels kits crema protectora facial i corporal en funció del tipus de pell de cada associat, d’acord amb la recomanació del farmacèutic.

En el marc d’aquesta iniciativa des de fedefarma distribuirem a les farmàcies que els sol·licitin els kits fotoprotectors, facilitats per CINFA i dipositats en el ICOFCS, perquè cada oficina de farmàcia els dispensi als afectats.

Francisco Carceller Martínez, membre del Consell rector i tresorer de fedefarma, ha signat, juntament amb representants d’altres distribuïdores farmacèutiques, el corresponent conveni de col·laboració amb les entitats impulsores de la campanya.

Francisco Carceller ha destacat “la satisfacció de fedefarma per contribuir a aquesta iniciativa conjunta de l’oficina de farmàcia, els col·legis professionals, la indústria, la distribució i els pacients que reforça el paper del farmacèutic en la prevenció del lupus i l’atenció a aquests pacients”.

Al voltant de 40.000 persones afectades de lupus a Espanya

El lupus és una malaltia del sistema immunològic, la causa exacta del qual es desconeix, encara que podrien intervenir causes genètiques i factors mediambientals desencadenants. S’estima que podria haver-hi al voltant de 40.000 persones amb lupus a Espanya, principalment dones entre 15 i 55 anys d’edat.

Alguns dels factors que poden desencadenar un lupus o provocar un brot d’aquesta malaltia són els raigs ultraviolats, el consum de certs medicaments, una infecció, alguns antibiòtics o l’estrès.

En aquest sentit, és fonamental per als afectats no exposar-se als raigs de sol i emprar protectors solars.