28 de Maig de 2019

Fedefarma i la Fundació Alícia en la promoció dels bons hàbits alimentaris

Día Mundial de la Salud Digestiva 2019

Fomentem el paper clau de la farmàcia en educació sanitària al ciutadà per a la seva alimentació saludable i equilibrada

Fedefarma i la Fundació Alícia col·laborem en la promoció dels bons hàbits alimentaris, en la nova campanya de salut de la cooperativa centrada en el Dia Mundial de la Salut Digestiva del 29 de maig de 2019.

Aquesta col·laboració s’ha materialitzat en la participació de la fundació en l’elaboració del material que inclou la nova campanya de salut. D’aquesta manera, la campanya inclou material de comunicació del Dia Mundial i material que ajuda al farmacèutic a implantar la campanya a l’oficina de farmàcia amb èxit, com un protocol d’atenció farmacèutica i un quadríptic informatiu. A més, el pack inclou material específic per a l’aplicació de la campanya com són les postals consell dirigides al pacient final, que donen suport a la atenció i reforcen el consell del professional farmacèutic.

En aquest cas, les postals se centren en recomanacions per a una bona salut digestiva, així com en recomanacions davant les afectacions més prevalents com restrenyiment, acidesa o gasos.L ‘elaboració d’aquest material ha comptat amb la participació dels experts de la Fundació Alícia.

El President de fedefarma, Vicenç J. Calduch, ha destacat aquesta col·laboració, “fruit de la determinació de la cooperativa per buscar sempre punts en comú amb entitats que situen en el centre del seu focus la salut i el benestar”.

En el cas de la Fundació Alícia, Vicenç J. Calduch ha indicat que “aquesta col·laboració, a més, impulsa la innovació que les dues entitats tenen interioritzada com un dels seus valors principals“.

La Fundació Alícia (situada al complex de Món Sant Benet al Bages) innova i treballa per millorar l’alimentació de les persones, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut; fomenta la millora dels hàbits alimentaris, i posa en valor el patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris.

 

Dia Mundial de la Salut Digestiva 2019

En els últims anys s’està descuidant l’alimentació i la ingesta de productes manufacturats fa que la dieta mediterrània no sigui la més habitual. Com a conseqüència, estan augmentant les patologies digestives associades a l’obesitat i als mals hàbits dietètics, com les digestions pesades, el reflux gastroesofàgic i el restrenyiment, entre moltes altres, segons la Fundació Espanyola de la Salut Digestiva (FEAD).

Al voltant de la meitat de la població espanyola pateix algun tipus de patologia digestiva i s’estima que l’estrès i la mala alimentació són les principals causes desencadenants d’aquest tipus de trastorns. A més, un 59% de la població espanyola ha tingut algun problema digestiu en els últims sis mesos. Alhora, la prevenció de les alteracions digestives com el restrenyiment, els gasos i l’acidesa es basa en millorar els hàbits higiènic-dietètics.

En aquest context, impulsem la campanya del Dia Mundial de la Salut Digestiva 2019 com una de les nostres 4 campanyes de salut anuals dirigides a reforçar el paper del farmacèutic en l’educació sanitària a la població, en aquest cas en relació a patologies digestives. Els objectius de la campanya se centren en sensibilitzar i informar la societat sobre la importància de la salut digestiva, promoure hàbits alimentaris relacionats amb la salut digestiva i millorar la qualitat de vida dels pacients amb alteracions digestives.

Dies Mundials fedefarma 2019