14 de Maig de 2019

Fedefarma col·labora amb la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna

Fedefarma y la Facultad de Ciencias de la Salud Blanquerna – URL (FCS) colaboran en la formación de los alumnos del Grado de Farmacia e imparten un taller sobre inhaladores y su correcto manejo de la mano de la farmacéutica comunitaria Meritxell Boquet

Fedefarma i la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna – URL (FCS) col·laboren en la formació dels alumnes del Grau de Farmàcia i imparteixen un taller sobre inhaladors i el seu correcte maneig de la mà de la farmacèutica comunitària Meritxell Boquet

Aquest taller sobre inhaladors suposa la primera col·laboració formativa entre fedefarma i la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna – URL (FCS), en el marc del conveni signat l’any passat orientat a continuar promocionant i reforçant la professió farmacèutica i la formació dels futurs farmacèutics. La cooperativa va ser la primera a aconseguir aquest tipus d’acord amb la Facultat.

El president de fedefarma, Vicenç J. Calduch ha destacat “la capacitat de la cooperativa d’aportar continguts de formació amb valor i la satisfacció per continuar col·laborant amb institucions educatives de referència per a promocionar els estudis de Farmàcia”.
“Des de la cooperativa sabem que la formació, tant dels farmacèutics com dels estudiants, és una eina fonamental en la garantia de l’excel·lència de la professió farmacèutica i, per tant, del servei que des de l’oficina de farmàcia prestem al ciutadà”, ha assenyalat Vicenç J. Calduch.

 

Formació adaptada a les necessitats de l’oficina de farmàcia

D’aquesta manera, gràcies a aquesta col·laboració entre fedefarma i la Facultat, aquest taller, impartit per la farmacèutica comunitària Meritxell Boquet, va formar aquest mes de maig a 60 alumnes del tercer curs de Farmàcia, dins de l’assignatura Atenció farmacèutica i farmàcia clínica.

L’objectiu principal de l’activitat va ser conèixer totes les tècniques inhalatòries que existeixen en el moment actual, així com practicar la utilització de totes elles d’una manera fàcil i comprensible per a poder tenir l’habilitat final en tots els sistemes.
El taller es va distribuir en dues parts, en primer lloc, es va fer una introducció de la fisiopatologia de l’arbre respiratori i posteriorment es van explicar els diferents tipus d’inhaladors, amb èmfasis en el maneig d’aquests per part dels pacients.

A més, els alumnes van poder aprendre la composició per a cada tipus de dispositiu per a la correcta atenció farmacèutica des de l’oficina de farmàcia als pacients que necessiten tractament amb inhaladors. El programa també va abordar els diferents tipus de cambres i màscares que s’adapten a ells per a facilitar la dosificació del tractament.