07 d'Abril de 2019

Dia Mundial de la Salut 2019

Dia Mundial de la Salut 2019, des de la farmàcia, al Servei de la salut dels ciutadans.

El 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut 2019 per commemorar l’aniversari de la creació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) l’any 1948. Des de llavors es centra cada any en una temàtica diferent.

Aquest any, l’OMS focalitza el Dia Mundial de la Salut 2019 en la universalització de la salut: Cobertura sanitària universal, per a tothom i a tot arreu.

Des de fedefarma creiem fermament en la necessitat de fer arribar la salut a tothom i en la importància del paper del farmacèutic com a professional de la salut. El farmacèutic és un professional de la salut proper i accessible al ciutadà, compromès amb el sistema de salut.

En aquest sentit, des de fedefarma treballem per enfortir aquest rol del farmacèutic com a agent de salut. Ho fem des de diferents vessants i amb diferents serveis, tots orientats a poder donar una millor atenció a la ciutadania.

Els nostres programes i sessions formatives, com el Programa de Formació Continuada (PFC), formen cada any més de 2.000 professionals de l’oficina de farmàcia. D’aquesta manera actualitzem els seus coneixements i habilitats davant les noves necessitats de salut, els nous avenços terapèutics…

Prop de 1.000 farmàcies estan adherides als nostres serveis de foment de la salut. Es tracta, per exemple, de campanyes vinculades als dies mundials dedicats a diverses malalties. D’aquesta manera, des de la farmàcia es dona una millor informació i atenció als afectats. Alhora, es sensibilitza la ciutadania sobre aquestes patologies.

A això, cal afegir-hi els serveis de salut centrats, per exemple, en la detecció del risc cardiovascular, el dermoconsell, els tests genètics o la instal·lació de desfibril·ladors a les farmàcies.

Tot, per fer de la farmàcia un espai proper on el ciutadà pot trobar atenció i consell professional davant les seves necessitats de salut.
El Dia Mundial de la Salut 2019 i cada dia.