06 de Març de 2019

Impulsem la professió farmacèutica amb la UB

Profesión Farmacéutica

Renovem la col·laboració amb la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu de continuar impulsant la formació dels futurs farmacèutics i la professió farmacèutica.

El nou conveni signat pel president de fedefarma, Vicenç J. Calduch, i el rector de la Universitat de Barcelona, Dr. Joan Elias materialitza una sèrie d’accions orientades a aquest objectiu comú.

Vicenç J. Calduch destaca la importància de la renovació d’aquest acord amb la Universitat de Barcelona, “ja que des de la cooperativa sabem que per al farmacèutic és necessària una formació contínua que asseguri el manteniment, actualització i desenvolupament dels coneixements i competències, i amb això garanteixi l’excel·lència en la pràctica de la professió farmacèutica”.

En aquesta línia, Vicenç J. Calduch també destaca “la importància de continuar col·laborant amb una entitat educativa de referència com és la Universitat de Barcelona aportant el nostre know-how com a element clau en la cadena de medicament i els valors del cooperativisme farmacèutic”.

La formació del farmacèutic 

La col·laboració entre fedefarma i la Universitat de Barcelona s’impulsarà a través de l’organització de seminaris sobre temes com la implementació d’un servei de salut en l’oficina de farmàcia, el servei de risc cardiovascular, el servei de deshabituació tabàquica, el servei de sistema personalitzat de dosatge, el pla de màrqueting en l’oficina de farmàcia, el pla estratègic i el quadre de comandaments i la cadena de subministrament i optimització de compres.

El conveni també inclou la instal·lació del programa desenvolupat per la cooperativa, IOFWin, en la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, perquè els alumnes puguin familiaritzar-se i aprendre el funcionament del programa de gestió de la farmàcia.

Els estudiants de Farmàcia d’aquesta Facultat també tindran oportunitat d’aprofundir en l’ús i coneixement d’eines tecnològiques com BIsualfarma i IOFNet, totes dues desenvolupades per fedefarma per a la gestió optimitzada del punt de venda i la seva rendibilitat. Aquest aprenentatge es reforçarà amb formació específica relacionada amb l’ús d’aquestes solucions tecnològiques.

El conveni també contempla les visites dels estudiants del Grau de Farmàcia a les instal·lacions de fedefarma per conèixer de primera mà la distribució cooperativa farmacèutica i els rols que el farmacèutic pot desenvolupar.

Aquest acord també implica la celebració dels diferents premis que fedefarma i la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona promouen per a incentivar els estudis en aquest àmbit i la projecció dels seus alumnes.

Altres actuacions per a la promoció de la professió farmacèutica recollides en l’acord són la col·laboració en la tutela d’un treball final de Grau de Farmàcia, la cessió d’instal·lacions de la Facultat per a la celebració de formacions organitzades per fedefarma juntament amb la indústria o la col·laboració en l’organització de seminaris per a màsters dels diferents departaments de la Facultat.