20 de Febrer de 2019

Implicats en la fotoprotecció dels malalts de lupus

Fotoprotecció Lupus

Participem en la campanya impulsada pel Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF), l’Associació Valenciana d’Afectats de Lupus (AVALUS) i Cinfa.

A través d’aquesta iniciativa, les persones afectades per aquesta patologia tindran accés als fotoprotectors fabricats per Laboratoris Cinfa a través de les oficines de farmàcia.

Des de fedefarma distribuirem a les farmàcies que els sol·licitin els kits fotoprotectors facilitats per Cinfa i dipositats al MICOF, que cada oficina de farmàcia dispensarà als afectats.

Jesús Gilabert, director tècnic de fedefarma a València, ha signat, juntament amb representants d’altres distribuïdores farmacèutiques, el conveni de col·laboració amb les entitats impulsores.

El lupus és una malaltia del sistema immunològic, la causa exacta es desconeix, tot i que podrien intervenir causes genètiques i factors mediambientals desencadenants. A Espanya s’estima que podria haver-hi uns 40.000 afectats, principalment dones entre 15 i 55 anys d’edat.

Alguns dels factors que poden desencadenar un lupus o provocar un brot d’aquesta malaltia són els raigs ultraviolats, el consum de certs medicaments, una infecció, alguns antibiòtics o l’estrès. En aquest sentit, és fonamental per als afectats no exposar-se als raigs de sol i emprar protectors solars.

La iniciativa en què participem permet als malalts associats a AVALUS accedir a dues campanyes de fotoprotecció anuals: hivern i estiu. Cada kit comprèn crema protectora facial i corporal, dispensades en funció del tipus de pell de cada associat, d’acord amb la recomanació del farmacèutic.

Des de fedefarma participem activament en diferents iniciatives sanitàries en benefici dels pacients, que consoliden el paper de la farmàcia com a agent de salut. En aquesta línia, ens sumem ara a la iniciativa del MICOF, AVSLUS i CINFA que es desenvolupa a la província de València.