05 de Febrer de 2019

Fedefarma quadriplica el seu creixement en el mercat durant 2018

Fedefarma cuadriplica su crecimiento en el mercado

Fedefarma ha experimentat el 2018 un creixement del 6,8% en la seva zona d’influència, segons les últimes dades publicades per IQVIA (QuintilesIMS). Es tracta del distribuïdor farmacèutic que creix més a nivell estatal durant el 2018

Aquest creixement de fedefarma triplica l’aconseguit pel segon distribuïdor dins el Top 5 estatal, mentre que la majoria d’agents d’aquest grup perd quota de mercat.

Fedefarma creix el 2018 un 6,8% mentre que el mercat estatal experimenta un increment de vendes de l’1,6%; i l’àrea d’activitat de la cooperativa, Catalunya, la Comunitat Valenciana i Andorra, creix un 1,8%.

Fedefarma quadriplica el seu creixement en el mercat

Aquest creixement s’explica per la modernització experimentada per la cooperativa en els últims anys. Fedefarma ha passat de ser una distribuïdora tradicional a ser un partner de l’oficina de farmàcia.

Fedefarma consolida el seu lideratge a Catalunya, on és el primer distribuïdor en totes les demarcacions i creix a cadascuna d’elles. Destaca el cas de Lleida, on arriba a un percentatge del 48,81%, prop de 20 punts més de quota que el segon de distribuïdor de la província.

Fedefarma és també líder indiscutible a Castelló, on és el distribuïdor que creix més. Aquest augment situa la quota de mercat a la província en un 45,58%, a 26 punts del segon.

Així mateix, l’informe de IQVIA (QuintilesIMS) evidencia un creixement sostingut de la cooperativa en el conjunt de la Comunitat Valenciana. Fedefarma és una de les poques distribuïdores que guanya quota de mercat en aquesta comunitat.

“Estem molt satisfets d’aquest creixement, ja que respon a la capacitat de fedefarma d’acompanyar a la farmàcia a través de serveis integrals que garanteixen la seva rendibilitat i reforcen el seu rol sanitari”, explica el president de fedefarma, Vicenç J. Calduch.