16 de Gener de 2019

El premi Federació Farmacèutica 2018 distingeix Marina Geli

La Doctora i política Marina Geli ha sigut distingida amb el premi Federació Farmacèutica 2018 per la seva trajectòria de col·laboració amb la professió farmacèutica.

Aquest guardó és impulsat per fedefarma i la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC) i reconeix a persones o entitats que destaquin en el camp de la farmàcia i la distribució farmacèutica.

La sisena edició ha premiat Marina Geli per la seva aportació a la salut i al sistema sanitari per la seva visió integradora dels professionals de la salut i específicament per les col·laboracions amb la professió farmacèutica i el seu reconeixement al paper sanitari de les oficines de farmàcia i de la distribució farmacèutica.

El premi Federació Farmacèutica 2018 va ser lliurat durant l’acte inaugural del curs 2019 de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. L’acte va ser presidit per la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Esther Capella, i va comptar amb la presència del president de  fedefarma, Vicenç J. Calduch.

Posar en valor la farmàcia

Fedefarma impulsa aquests guardons pel seu compromís amb participar activament en iniciatives  que posen en valor i enforteixen la farmàcia, junt a entitats crucials com la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

Els premis Federació Farmacèutica es van iniciar el 2013 premiant a Farmacéuticos Mundi per la seva tasca assegurant el dret universal a la salut i l’accés als medicamentós en països empobrits. El 2014 es va reconèixer la trajectòria dins la distribució del farmacèutic i anterior president fedefarma, Lluís Barenys.

Altres premiats han estat l’ONG Banc Farmacèutic, impulsora de projectes per a la lluita contra la pobresa farmacèutica, l’Hospital Sant Joan de Déu, centrat en donar cobertura a l’activitat d’investigació, tant en l’àmbit biomèdic com en el social, i la Fundació Josep Carreras en el seu objectiu d’aconseguir que la leucèmia sigui 100% curable.