14 de Desembre de 2018

Fedefarma situa la innovació al servei de la farmàcia com a eix estratègic per afrontar amb èxit els reptes del futur

Fedefarma celebra la Trobada 2018 amb la participació de més de 1.300 farmacèutics i professionals del sector i exposa el paper de la cooperativa com a partner clau de la farmàcia en un entorn canviant.

Fedefarma ha celebrat la Trobada 2018 a Barcelona, ​​centrada en la revolució tecnològica i en com està afectant i afectarà l’activitat de les farmàcies. D’aquesta manera, més de 1.300 farmacèutics i professionals de la salut van poder conèixer de primera mà com fedefarma ajuda els seus socis a afrontar els reptes que la farmàcia encara en l’actualitat, i els plans de futur de la cooperativa, entre els quals destaca l’obertura d’un nou centre logístic per al 2020.

Aquesta trobada, que enguany arriba ja a la XI edició, va servir també per commemorar el 90 aniversari de fedefarma, la primera cooperativa farmacèutica que es va fundar a l’Estat, pionera en el servei a la farmàcia i en la defensa de la professió farmacèutica.

Big Data i tecnologies digitals per a la farmàcia

Vicenç J. Calduch, president de fedefarma, va obrir l’acte i va destacar el paper de la cooperativa que, centrada en la innovació en el servei a la farmàcia, s’assenta també en els seus valors ètics, per treballar estratègicament en benefici de la farmàcia permetent al farmacèutic focalitzar-se en la seva tasca sanitària al servei dels ciutadans.

Per altra part, l’esdeveniment va comptar amb la participació del reconegut Xavier Sala-i-Martin, professor de la Universitat de Columbia, qui va incidir en els canvis que s’han produït en altres sectors i en com la tecnologia, el coneixement i la informació resulten fonamentals per poder ser competitius en un entorn en el qual el Big Data marcarà el futur.

En relació a això, David Pardo, director general de fedefarma, va centrar la seva intervenció en l’actual realitat del món empresarial, en el qual l’evolució tecnològica, el big data i les eines digitals resulten fonamentals per a qualsevol sector i també el farmacèutic, davant les quals, fedefarma és l’aliat imprescindible per a la farmàcia donada la seva clara vocació innovadora.

En aquest sentit, la Trobada fedefarma va servir per donar a conèixer als socis els nous serveis i eines de la cooperativa amb els que aquesta adquireix un paper de proveïdor de serveis integrals per a la farmàcia, com el BIsualfarma 2.0, l’assessoria Retail, el nou campus de aprenentatge virtual o el Club fedefarma.

Moltes gràcies a tots els laboratoris participants a la Trobada fedefarma: Acofar, Stada, Almirall, Artsana, Boiron, Cinfa, Danone, Difefac Pharma, Essity, Hartmann, Indas, Isdin, Kern Pharma, Leti, Mylan, Normon, Orkla Care, Pensa, Peroxfarma, Perrigo, Qualigen, Ratiopharm, Sandoz, Sesderma, Teva, Vemedia, Prim, Hero Baby Pedialac, Esteve i Farmapremium.